Home / BE CREATIVE / ТЮРКОАЗ

ТЮРКОАЗ

ruchno-izraboteni-kolieta-s-turkoaz
turkoaz-ruchno-izraboteni-kolieta

Египтяните са ценили тюркоаза, като камък на живота. Най-старите бижута с тюркоаз са намерени на мумифицираната ръка на кралица Зар, живяла преди около 5500 г. пр. Хр. Тюркоазът е високо ценен и в Тибет, където е носен през целия живот. Използвал се е и като разменна валута, като най-добрите екземпляри са се ценeни повече от златото.

Тюркоаза е особено ефективен за чакрата на гърлото.Спомага за медитацията и творчеството. Стимулира ума, мира, комуникацията и емоционалното равновесие. Тюркоаза защитава и балансира чакрите. Деликатно подканва този който го носи да търси отговори и знания.

Списъкът на лечебните свойства на тюркоазените каменни е дълъг и разнообразен. Използва се за превенция и лечение на главоболие. Той е силен камък, който тонизира и укрепва цялото тяло и регенерира тъканите. Известен като изсмукващ камък. Когато го поставите върху болната част от тялото си, болестта бива разпозната и премахната от тялото, чрез изсмукване от камъка..

Тюркоазът е един от първите скъпоценни камъни известни на хората. Той е с ярки цветове вариращи от небесно синьо до зелено в зависимост от количествата желязо и мед в него. Сложен камък, образуващ се милиони години.

Почитан от много други култури като свещен камък, той поглъща негативизма, като го преобразува в полезна енергия. Също така ви помага да се слеете в едно с Вселената и да разберете себе си по-добре.

turkoaz-kamuk-estestven-kamuk

Асоциации: Венера, Нептун
Камък на зодия Стрелец, Риби, Скорпион и Водолей.