Home / BE CREATIVE / РОДОХРОЗИТ – камък на любовта и баланса

РОДОХРОЗИТ – камък на любовта и баланса

cherven-kamuk-kwarc

Родохрозитът е елегантен червено-бял камък, който се нарича още „камък на любовта и баланса”, тъй като засилва и балансира любовта на всички нива.

Кристалът Родохрозит е открит сравнително скоро и се среща в нюанси на червено, оранжево, розово и бели ивици с различна ширина. Символизира откритост и събужда всеобхватната любов, която не е ограничена само до един човек.
Тъй като камъкът се свързва и с долните три чакри: базовата, сакралната и тази на слънчевия сплит, той се използва и за изчистване на нерешени емоционални проблеми. Той може да ви помогне и да откриете вашата цел в живота.

Родохрозитът-е-елегантен-червено-бял-камък
камък-на-любовта-и-баланса
Родохрозитът е елегантен червено-бял камък, който се нарича още „камък на любовта и баланса”, тъй като засилва и балансира любовта на всички нива.

Родохрозитът  засилва и задържа енергия около ползвателя си или в определено помещение, ако е поставен в стая. Има силен ефект върху интуицията, творчеството и здравословния сън.

Родохрозитът носи изцеление, комфорт, хармония и приятелство.

Той насърчава гладките енергийни потоци, емоционалната изразителност, добротата, толерантността, състраданието и любов към себе си.

Помага ни да живеем с нашите духовни вярвания, балансирайки емоционалните процеси. По-високото себеуважение неминуемо води и до по-високи нива на съзнанието и духа.

Родохрозитът е най-добрият камък, с който душата ви ще достигне по-високо ниво. Той ще ви помогне в решаването на сложни въпроси, свързани с двойнствеността на природата и душата.

Този кварц съдейства и за достигането на по-високо ниво на съзнание. Насърчава релаксирането, баланса и разбирателството. Родохрозитът стабилизира кръвното налягане и кръвообръщението и закалява артериите.

Използва се за лечение на хронични мигрени, но трябва да се използва продължително време. При главоболие може да се постави на мястото на болката и да се държи там, докато тя затихне.

Асоциации: Марс
Камък на зодия Лъв и Скорпион.